Tattoeage veilig verwijderen

VEILIG TATOEAGE EN PMU VERWIJDEREN

Of je een tatoeage nou vol trots of in een dronken bui hebt laten zetten, het kan voorkomen dat je er na een tijdje niet zo blij meer mee bent. Gelukkig heeft de technologie zich dusver ontwikkeld dat zelfs een definitieve tatoeage niet meer definitief is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld heeft u 2-6 behandelingen nodig.

Veilig Tatoeage en PMU verwijderen

Heb jij spijt van je tattoo of PMU (permanente make-up)?
Bij Its Plasma Lift Nederland kunnen we deze veilig en effectief verwijderen met de Q Switch ND YAG LASER Pro. De resultaten van het nieuwste Q Switch ND YAG LASER Pro Tattoo Removal System zijn verbluffend. Met de verschillende golflengtes verwijderen wij elke inktkleur. Door de hoge lichtintensiteit worden de inktdeeltjes afgebroken, waardoor de inkt verbleekt en het omliggende pigment van de huid niet wordt aangetast. Tevens is deze laser makkelijk en veilig in gebruik, waardoor een groot huidoppervlak in een relatief korte tijd kan worden behandeld.

De behandeling:

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de inkt in de tatoeage en zal dit afbreken. Tevens zal tijdens het geven van een puls een tik te horen zijn wanneer deze op de huid komt, dit kan gevoelig zijn. De hele tatoeage zal in een keer worden behandeld, mits deze een redelijke omvang heeft en het voor de patiënt is uit te houden.

Intakegesprek:

Voordat er een behandeling wordt gestart, dient de tatoeage eerst te worden beoordeeld. De behandelaar zal u alles haarfijn uitleggen over de behandeling en uw vragen beantwoorden. Tevens zullen foto’s worden gemaakt, die zullen fungeren als beginstand. Op deze manier is later goed te zien in hoeverre de inkt is verdwenen uit de huid.

De volgende behandeling kan plaatsvinden na 6-8 weken in de tussentijd is de huid aan het herstellen van de behandeling en bezig met het afbreken van de inkt in de huid.

Gemiddeld heeft u 2-6 behandelingen nodig.

Zie hieronder het resultaat na 1 behandeling:

Na de behandeling:

Er zal een ontstekingsremmende crème worden aangebracht. Ook wordt aangeraden om de huid te koelen in de uren na de behandeling. Dit zal de zwelling en het schrijnende gevoel wat wegnemen. Tevens zal de huid direct na de behandeling rood en wat gezwollen zijn, dit zal binnen 1 a 2 dagen wegtrekken. Door de is een oppervlakkige wond ontstaan waarop zich een korstje zal vormen. De wond geneest gemiddeld binnen 7 tot 10 dagen

Advies:

1. Het is belangrijk dat het korstje intact blijft, hier dient dus niet aan te worden gekrabd. Daarnaast kan het korstje verweken door zwemmen en baden, om deze reden wordt dit afgeraden. Met douchen is het belangrijk dat er niet een harde straal op de wond staat. Bovengenoemde kan invloed hebben op de werking van het pigment van de tatoeage in de huid, wat kan resulteren in pigmentvlekken.

2. Sporten mag, maar full contact sporten wordt afgeraden.

3. De wond dient niet in contact te komen met zonlicht. Wanneer dit onvermijdelijk is, dient deze te worden ingesmeerd met een dikke laag anti zonnebrandproduct spf50. Dit dient om de twee uur herhaald te worden.

4. Houd de huid verder schoon en droog.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een tattoege verwijderen behandeling?

Een tattoege verwijderen behandeling is een procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van laserenergie om pigmentdeeltjes in de huid te breken en te verwijderen. De laser richt zich op de pigmentatie van de tatoeage en breekt deze in kleine stukjes, die vervolgens door het lichaam worden afgevoerd.

Is tattoege verwijderen pijnlijk?

De meeste patiënten ervaren enige mate van ongemak tijdens een tattoege verwijderen behandeling. Dit kan variëren van een lichte prikkeling tot een branderig gevoel. De behandelaar kan een verdovende crème aanbrengen om het ongemak te verminderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om een tatoeage te verwijderen?

Het aantal behandelingen dat nodig is om een tatoeage te verwijderen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte, kleur, diepte en leeftijd van de tatoeage. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om een tatoeage volledig te verwijderen.

Is tattoege verwijderen veilig?

Over het algemeen is tattoege verwijderen een veilige procedure, maar er zijn risico’s verbonden aan elke medische behandeling. De behandelaar zal de mogelijke risico’s en bijwerkingen met u bespreken voordat u de behandeling ondergaat.

Kan een tatoeage volledig worden verwijderd?

In de meeste gevallen kan een tatoeage volledig worden verwijderd met behulp van laserbehandelingen. Er kunnen echter factoren zijn die de resultaten beïnvloeden, zoals de grootte en kleur van de tatoeage, evenals de diepte en de kwaliteit van de inkt. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en de behandelaar zal dit met u bespreken tijdens het consult.

Nooit meer scheren?

Ook geschikt voor mannen! 🎉🎉🎉

Alle lichaamsdelen zijn veilig en pijnloos te behandelen. Vraag gerust naar meer informatie of boek je afspraak online